Have

Hvilke haveplanter kan godt tåle tørke?

 

Til dels på grund af klimaændringer står Holland i stigende grad over for vedvarende tørke. Vanding af haven koster meget vand og for at spare på vandet kan du vælge en eller flere haveplanter, der kan holde til tørken. Heldigvis er der mange haveplanter, der kvalificerer sig. Vi vil diskutere nogle af dem i denne blog.

Følgende planter kan godt modstå tørke:

lavandula
dictamnus albus
buddleja
verbena bonariensis
Epimedium
Erigeron
anthemis
perovskia
Stachys byzantina
Euphorbia myrsinites
Santolina Chamaecyparissus
Helianthemum
Allium Gladiator
Allium Globemaster
Eryngium
Stipa
Deschampsia flexuosa
miscanthus
Pittosporum tobira
Yucca filamentosa
Gypsophila paniculata
Hvis du vil vide mere om planterne nævnt ovenfor, så læs videre. Det der også diskuteres er hvordan man kan bruge vandet mere effektivt, hvordan man kan opbevare regnvand og hvor i Holland der er mest tørke.

Haveplanter, der kan modstå tørke (med fotos)
Udover planternes latinske navn nævner vi nu også det ‘normale’ navn. Praktisk, hvis du går i havecentret, er disse navne ofte nemmere at huske.

Lavandula (lavendel)
En af vores favoritter er lavendel. Lavendel er en busk, der klarer sig rigtig godt i en tør, dårlig jord, lavendel kan også tåle solen rigtig godt. Fordi lavendel har en smuk lilla farve, er den meget populær i haven. Duften af ​​lavendel er afslappende.

Dictamnus albus (fyrværkerianlæg)
Fyrværkeriplanternes blomster er meget smukke. Det ligner en buket af en ildpil. Planten blomstrer i maj og juni med hvide, lilla og lyserøde blomster. Plantens højde er mellem 40 og 80 centimeter.

Buddleja (sommerfuglebusk)
Sommerfuglebuske findes i mange forskellige varianter og derfor også i mange forskellige farver. Det smukke ved denne plante er, at nektaren i blomsterne tiltrækker sommerfugle om foråret og sommeren.

Verbena bonariensis (Stiv vervain)
Denne plante har smukke lilla blomster, der blomstrer mellem juli og september. Planten er ofte mellem 100 cm og 150 cm høj. Det er en toårig plante, men fordi den selv sår kan man ofte nyde den længere.

Epimedium (alveblomst)
Der er 25 forskellige typer fe blomster. En af arterne forekommer endda i hollandsk og belgisk natur. Blomsten er omkring 30 cm høj og blomstrer i april og maj. Farverne på fe blomster er lilla og hvide.

Erigeron (Fin Beam)
Loppebanen blomstrer i en periode fra maj til oktober. Blomsten har et gult hjerte omgivet af blade i farverne lilla, gul, pink og hvid. Bladene på denne plante er let behårede.

Anthemis (almindelig kamille)
Denne plante har store knaldgule blomster og fanger straks øjet i haven. Anthemisen har tilnavnet Plantelægen. Dette skyldes, at det siges at have en helbredende effekt på planterne i sit miljø.

Perovskia (Blå Spire / Giant Lavendel)
Plantens navn siger faktisk, hvordan den ser ud. Som lavendel, men i store. Ligesom den lille version har den en vidunderlig duft.

Stachys byzantina (Æseløre)
I perioden fra juni til august vises blomsterne af denne plante på opretstående stængler, der kan blive op til 40 cm i højden. Farven på blomsterne er lyserød. Planten skylder sit navn til bladene, de sølvgrå behårede blade ligner meget hundeører.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *