Have

Hvilke stilarter af dekorativ belægning findes der?

Ønsker du dekorativ belægning i haven, er der mange muligheder. At træffe det rigtige valg med hensyn til stil afhænger af mange forskellige faktorer. Hvilken sten kan jeg lide? Hvilke farver kan jeg lide? Hvad passer til min have? I denne blog diskuterer vi ovennævnte egenskaber, der i fællesskab påvirker stilene til dekorativ belægning.

Sten fås i mange forskellige farver og kan lægges på mange forskellige måder. Men ønsker du dekorativ belægning, er stentypen det vigtigste valg, du skal træffe. Stentypen har stor indflydelse på den stil, der passer til din have. De tre hovedtyper af sten er:

vokaler
Brosten, Waaltjes, naturstensbrosten, variation nok og altid noget, der passer til din have
natursten fliser
Ingen sten er ens, mange forskellige stentyper, farver og størrelser
betonfliser
Fås nu i forskellige størrelser og farver
Når du læser videre, vil vi give dig mere information om arterne nævnt ovenfor. I denne blog diskuterer vi også forskellige lægningsarrangementer, hvor man kan lægge prydbelægning og vi taler om at lave forskellige kombinationer.

Mere information om de mest brugte sten
vokaler
Klinker er de mest brugte sten i haver. Dette skyldes, at de ofte bruges til at bygge stier. De fire mest almindelige formater er:

Waal-format (210 x 50 mm)
Tykt format (210 x 70 mm)
Boulder størrelse (200 x 100 mm)
Brosten (150 x 150 mm)
Mængden af ​​farver, som vokaler er tilgængelige i, er meget stor. Især betonudlæggere kommer i mange forskellige farver. Tænk på grå, gul, rød, brun og hvid.

natursten fliser
Navnet siger det hele, men naturstensfliser er lavet af sten fra naturen. Hver flise er unik i struktur, farve og form. De mest berømte naturstensfliser er fra:

Granit
fristen
Skifer
Marmor
Belgisk blåsten
kvartsit
Stenene findes i mange forskellige størrelser, fordi producenten selv bestemmer, hvilken størrelse han sliber fliserne i. Producenten kan også redigere flisen på forskellige måder. På denne måde kan stenen forblive robust, men også gøres spejlglat. Med hensyn til farvediversitet er du også glad for natursten. Tænk på grå, rød/brun, hvid og sort, men også gul og blå.

betonfliser
Betonfliser er lavet af en blanding af sand, grus, cement og vand. De fås i mange forskellige farver og størrelser. De mest almindelige størrelser er:

40 x 40 cm
50 x 50 cm
40 x 60 cm
60 x 30 cm
60 x 60 cm
Betonfliser fås dog også i meget store dimensioner, fx 150 x 150 cm. Disse typer formater bruges ofte i en have med en moderne stil. En producent kan lave betonfliser i alle slags farver, så der er noget for enhver smag. Tænk på farver som grå, blå, lilla, gul, grøn og pink.

Andre fliser
Der findes også mange andre typer sten, som kan bruges i din have. Især keramiske og novitonfliser er blevet meget populære i de senere år. Keramiske havefliser er meget populære, fordi de tilbyder mange muligheder. Fliserne fås i forskellige størrelser, strukturer og farver. Som et resultat vil du altid finde en passende flise til stilen i din have.

En anden fordel ved disse fliser er, at de bages ekstremt hårdt. Dette gør den keramiske flise til en flise med lav vedligeholdelse. Alger og mos vokser dårligere på flisen og vokser de på flisen er det også nemt at rengøre. Desuden misfarver flisen meget mindre end de ovennævnte havefliser.

Størstedelen af ​​novition-fliser har et tryk. Fordi der er så mange forskellige prints, kan du lave uendelige kombinationer. Printene har ofte et stilrent/klassisk look og kan fx bruges til terrassen. Fliserne fås i mange forskellige størrelser og farver. Derudover har de, ligesom de keramiske fliser, en høj farveægthed og er lav vedligeholdelse.

Lægning af bandager
Næsten alle typer sten kan lægges i forskellige sammenhænge. Måden de er lagt på har stor indflydelse på den stil, du ønsker. Det er forskelligt fra læggebinding, hvor fast stenene ligger. Som et resultat er ikke enhver dressing egnet til ethvert formål. Når du for eksempel parkerer bilen i din indkørsel, er det nyttigt at tage højde for, hvilke læggebind der egner sig til dette. Nedenfor diskuterer vi de forskellige sammenhænge.

bårebinding
Ønsker du et klassisk look, er det en mulighed at lægge stenene i bårebinding. Ved bårebinding placeres fliserne altid halvvejs op af flisen ovenover. Fordi bårebinding hovedsageligt bruges til stier, fortove og terrasser, er dette en af ​​de mest brugte læggebindinger.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *